Smučarija je šport občutkov

Tega dejstva se zavedajo Tina Maze, Filip Flisar, Davo Karničar in vsi, ki se ukvarjamo z različnimi oblikami smučarije. Surova moč brez občutka ne pomeni uspeha. Na tekmi pomeni zaostanek, v hribih pa lahko smučanje brez filinga za teren in sneg privede do padca ali sprožitve plazu z vsemi zapleti, ki sledijo.

Iskanje popolnih občutkov se nikoli ne konča. Zato se ne morem naveličati drsenja po beli opojnosti. Vsak kilometer smučanja, vsak zavoj v različnih pogojih dopolnjuje sliko naših občutkov. Svoje občutke težko posredujemo drugim, saj mora vsak do njih po svoji poti.

Svojim smučarskim učencem lahko samo pokažem najlažjo pot do njih. Predvsem otrokom poizkušam smučarijo predstaviti na zanimiv in igriv način. Prilagajanje na opremo, sneg in zimsko naravo, smučanje v celcu, skakalnice, grbine, smučarski parki, smučanje v slabših vremenskih pogojih, vse to je pot do kompletnega smučarja. Kasneje pa lahko vsak izbere svoj svet. Od rekrea(k)cije,  tekmovalnega alpskega smučanja, ski crossa, freerida, turnega smučanja, do ekstremnih spustov preko zasneženih sten. Smučarski občutek je pomemben povsod! Se vidimo na zasneženih pobočjih!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.