Gorniški trening nad Zermattom z ameriškimi specialci

Pet dni sem preživel v in nad mondenim švicarskim Zermattom. Mestece, ki mu neizbrisen pečat daje edinstven pogled na Matterhorn. Kot gorski vodnik sem delal za angleško agencijo Mountain tracks. Klienti pa so bili ameriški vojaki, pripadniki specialne padalske enote za nujna posredovanja. Njihov cilj je bil seznaniti se z alpskim prostorom, vrvno tehniko, plezanjem v skali, turnim smučanjem in nevarnostmi v Alpah pozimi.
Pokazali so veliko volje in dobro fizično pripravljenost. Kljub temu pa je bilo delo zabavno in nekaj komičnih situacij je poskrbelo za dobro voljo nas vseh. Prvi dan smo se odpravili na bljižni Riffelhorn,kjer so se vojaki seznanili s plezanjem v skali. Naslednji dan je cel dan deževalo, kar pa nas ni ustavilo. Preplezali smo dve dolgi ferati, ki sta nadelani v granitnih stenah nad mestom. Tretji dan smo se s smučmi odpravili pod Breithorn, ga peš osvojili in se po smučišču odsmučali do koče Theodule. To je bila za nekatere izmed njih prva smučarija. Naslednji dan smo se posvetili smučarski tehniki in nekateri se imajo samo čvrstim telesom zahvaliti, da ni bilo resnejših poškodb. Trpela je le smučarska oprema! Na koncu so bili vsi zadovoljni. Ob povratku v poletni Zermatt smo bili, štorkljajoči v turnih pancarjih in noseč smuči pred sabo kot brzostrelke, prava atrakcija za številne japonske turiste.
V bistvu je bil super job poln smeha. Smučanje konec julija nad Zermattom s spektakularnim razgledom na okoliške vrhove pa je tudi nekaj posebnega!

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.